Selitev WiFi frekvenc na 24G in 60G

heading_title

Kot se je pred leti napolnilo nelicenčno frekvenčno območje brezžičnih WiFi sistemov na pasu 2.4GHz je v zadnjih letih težko najti prazno področje za kvalitetno visoko propustno povezavo na 5GHz. Če smo še pred leti na standardu 802.11a/ac/an zlahka dosegali hitrosti nekaj 100Mbps, je to danes v mestnih in primestnih povezavah precej težko. 

Ne obupajte, priljubljeni proizvajalci kot so Cambium, Mimosa, Ubiquiti, Mikrotik, ..itd so v zadnjem letu na trg ponudili že kar nekaj preizkušene opreme cenovno dostopnega ranga. Vse bolj priljubljene so nove nelicenčne frekvence 24GHz in 60GHz, ki pa so zaradi občutlivosti precej omejene na razdaljo in vremenske nevšečnosti.

Z novimi frekvencami ni težav z izbiro kanalov, saj sta načeloma le dva, se pa bodo same razdalje zunanjih premostitvenih linkov napram 5G precej skrajšale, saj so dometi od nekaj 10m tja do 5-10km odvisno od velikosti anten. Če še imate kaj prostora v bandu 5G in je želja po dolgi hitri povezavi oz. močni hrbtenici WiFi sistema se proizvajalec Ubiquiti poigrava z novim standardom brezžičnih povezav Ubnt LTU, ki ne bazirajo na 802.11, a z kvalitetnejšo modulacijo lahko dosegajo podvojene prenose.

No če se za zaključek vrnemo dobri lastnosti novih standardov, je ponovna nezasičenost pasu in visok prenos, kljub v naprej definiranemu pasu ali celo nastavitvam. Oglejte si našo ponudbo sistemov nove generacije 5-80GHz iz zaloge oz. hitre redne dobave. Nudimo vam možnost svetovanja, predkonfiguriranja oz. celovito rešitev in postavitev sistemov.

No še zmeraj WiFi teorija ni praksa, gigabitne povezave, ki jih obljubljajo razni proizvajalci so še zmeraj težko dosegljive, v kolikor niso doseženi idealni pogoji.

Ponudba storitev

V naši dejavnosti se ne ukvarjamo le z marketingom maloprodaje, veleprodaje oz. dobave posebne opreme po naročilu, ampak vam nudimo tudi tehnično svetovanje, pomoč pri izbiri artikla in izvedbo montaže ter namestitev vse opreme z konfiguracijo, ki jo lahko kupite v spletni trgovini. Tako vam z praktičnimi izkušnjami pomagamo glede izbire opreme, vam pomagamo pri izdelavi projekta ter nudimo celotno realizacijo izvedbe montaže, inštalacij in konfiguracije celotnih sistemov. Storitve delimo na različne načine...

Izvedi več