WiFi MicroLink Test 24G & 60G

heading_title

V zadnjih mesecih je evropske trgovine z wifi sistemi preplavila cenovno dostopnejša wireless širokopasovna gigabitna oprema nove generacije na nelicenčnih frekvenčnih območjih 17G, 24G, 60G in 80G.  


Iz radovednosti, če oprema res ponuja, kar proizvajalci reklamirajo smo se odločili za test opreme Mikrotik LHG-60G ter Mimosa B24. Kakor je že pri proizvajalcih v navadi z linkom LHG-60G nikakor nismo uspeli vzpostaviti povezave promovirane razdalje 1.5km+, kar z nekaj krat dražjo opremo in nekaj krat nižjo frekvenco z Mimoso B24 ni bilo večjih težave. Obljubljanje gigabitnih prenosov je še zmeraj velika težava, se pa na krajše povezave zlahka enosmerni prenosi povzpnejo preko halfduplex nad 600Mbps. Mikrotik mikrolink z LHG-ji je tako mogoče vzpostaviti z dodelanimi nastavitvami in dobro usmeritvijo vse do 1.4km, vendar je povezava delujoča le do prvih priprav na dež med tem ko se Mimosa dobro in stabilneje obnese tudi na slabe 3km. Za stabilnejše in uporabne povezave je potrebno letviso razdalje za tovrstne microlinke nekoliko znižati, za to ceno se bi že znale mikrotikove premostitve LHG-60G dobro odrezati za stabilne povezave pod 900m. Mimosin link je za samega končnega uporabnika zaenkrat še malce predrag, če bi želeli kvaliteten link z prenosi +500Mbps in se izzognit že precej zasičeni nelicenčni frekvenci 5G pa je dobra opcija za kvalitetne premostitve +2.5km. V našo novo ponudbo smo vključili tudi nekaj ostalih cenovno ugodnejših dostopnejših rešitev za mikrolink premostitve na nelicenčnih, kakor tudi na licenčnih frekvenčnih področij novih generacij.


Več podrobnosti o izdelkih najdete:


MikroLink 5-80GHz


Ponudba storitev

V naši dejavnosti se ne ukvarjamo le z marketingom maloprodaje, veleprodaje oz. dobave posebne opreme po naročilu, ampak vam nudimo tudi tehnično svetovanje, pomoč pri izbiri artikla in izvedbo montaže ter namestitev vse opreme z konfiguracijo, ki jo lahko kupite v spletni trgovini. Tako vam z praktičnimi izkušnjami pomagamo glede izbire opreme, vam pomagamo pri izdelavi projekta ter nudimo celotno realizacijo izvedbe montaže, inštalacij in konfiguracije celotnih sistemov. Storitve delimo na različne načine...

Izvedi več