Reklamacija

Kupec ima pravico do reklamacije artikla čimprej, če se je med transportom poškodoval, če je na njegov naslov prispelo napačno naročilo ali če oprema, katero smo mu priporočali ne dela ali je nepravilno deklerirana ter kupcu neugaja. Reklamacije potekajo tako, da nas kupec pred vračilom obvesti na naše kontaktne naslove, spletno pošto ali po telefonu. Nakar se kupec in prodajalec dogovorita o zamenjavi/vračilu materiala oz. kam se oprema posreduje na servis. Reklamacije bomo poiskušali rešiti hitro in ažurno v prid naših strank. Vse poštne pošiljke se vračajo na naslov podjetja oz. servisa v navadnih paketih brez dodatnih storitev.


Vračilo artikla

Kupec ima pravico do vračila blaga, pri katerem mora v čimkrajšem času kontaktirati prodajalca. Kupec ugotovi zmoto pri nakupu materiala, ter bi želel zamenjati ali vrniti material po dogovoru s prodajalcem. Kot drugo v kolikor pride do pomote prodajalca oz. napake pri pošiljki, kjer artikel močno odstopa od navedenega artikla iz ponudbe je prodajalec stranki dolžan kriti strošek poštnine tudi za vračilo. Kot tretje pa potrošnika ščiti zakon o varstvu potrošnika z 15. dnevnim rokom o vrnitve opreme brez razloga. Vračilo oz. zamenjava določenih artiklov po dogovoru kupca in prodajalca, kjer kupec ugotovi svojo zmoto in bi želel kupljeno opremo zamenjati. Seveda vračilo je možno za nerabljen material, katerega se da nadaljno ponuditi drugi stranki in kateri material ni bil narejen izključno po naročilu kupca. Pri ažuriranju nakupa se nastali stroški pripišejo stranki, možna je blagovna menjava opreme tudi z doplačilom.


Vračilo oz. zamenjava artikla kjer kupec ugotovil zmoto prodajalca oz. pride do po poškodbe opreme pri transportu. Vračilo je mogoče za nerabljeno opremo, kjer se kupec in prodajalec dogovorita za način vračila. Kupec lahko opremo zamenja z drugo ali zahteva vračilo kupnine. Vsa naročila, ki so bila vročena po pošti, se vračajo na naslov podjetja v poslovnih paketih brez dodatnih storitev. Prodajalec bo vrnil kupnino na bančni račun kupca v čimkrajšem času po pregledu blaga, kjer bo transakcija izvršena najkasneje v 8 dneh od prevzema opreme. Pošiljke se naj vračajo kot navadni ali priporočeni paketi brez odkupnine, saj paketov z odkupnino ne sprejemamo! Možno je tudi osebno vračilo v skladišču. V kolikor pride do poškodovane opreme, je kupec dolžan o tem obvestiti dostavno službo kjer se napiše zapisnik in ga po navodilih službe tudi vrne. Ves nadaljni postopek bo poskušal urediti prodajalec z dostavno službo v čim krajšem možnem času, da se lahko stranki zagotovi nadomestni produkt.


Zakon o varstvu potrošnika narekuje pravico potrošniku, da kupec v 15. dnevnem roku usno ali pisno kontaktira prodajalca in mu vrne kupljeno blago s kopijo računa brez odškodnine. Seveda nastale stroške pošiljanja, vračila in kupnine paketa krije kupec, sam potrošnik pa mora biti precej pozoren; saj izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni in v original embalaži, vakumsko zaprti proizvodi ne smejo biti odprti. Vračilo ne velja za blago katerih predmet je blago, ki je bilo dobavljeno, naročeno oz. narejeno izključno po naročilu potrošnika in je bilo prilagojeno njegovim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo in ga bo ponudnik takšnega težko prodal drugemu potrošniku. Prodajalec bo vrnil kupnino opreme v čimkrajšem času po pregledu blaga, najkasneje v 8 dneh. Manjši nizkocenovni droben material in oprema, katera ne presegajo vrednosti 5,00 EUR zaradi stroškov, strankam ne vračamo na tekoči račun, možno je osebno vračilo v skladišču ali ureditev dobropisa. Vračila sredstev manjšega potrošnega in drobnega materiala, ki ne presegajo nastalih stroškov pakiranja in pošiljanja ne vračamo. Vse pošiljke se naj vračajo kot navadni ali priporočeni paketi brez odkupnine, saj paketov z odkupnino ne sprejemamo!


Garancija

Garancijski roki opreme iz našega spletnega portala v kolikor z artiklom ni naše posebne dokumentacije so 12. mesecev. Oprema, katero tržimo od naših proizvajalcev ali uvoznikov in imajo priložen garancijski list z lastno garancijo, se lahko brez naše vednosti obrnete na pooblaščen servis z priloženim računom in garancijskim listom. Potrošni oz. inštalacijski materiali, napajalne in ostale elektronske komponente, ki jih vsebujejo komunikacijske ali elektronske naprave in so predmet uporabe, ki za visijo od lokalnih električnih omrežij oz. same uporabe potrošnika. Tako so le te predmet potrošnega materiala in nimajo garancije z napravo, ampak le reklamacijsko obdobje 30.dni za baterije in akumulatorje do 90.dni. Posebni artikli v ponudbi kot so solarni paneli imajo garancijo na mehansko trdnost lomljivosti, določeni optični pretvorniki imajo garancijska obdobja do 24-36.mesecev garancije, suhi svinčeni akumulatorji imajo le 6. mesecev garancije, saj so občutljivi na način uporabe. Garancijo lahko uveljavljate s potrjenim računom z navedeno serijsko številko artikla ali z dodatnim garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bodo nastale v garancijskem roku in ne kažejo suma napetostnega udara, nepravilnega ravnanja ali mehanske poškodbe, vam bomo skušali odpraviti ali po potrebi artikel tudi zamenjati brezplačno v čim krajšem času.


Garancija preneha veljati